Den 4 september anordnas en mängd manifestationer över hela landet, där vårdpersonal och patienter höjer rösten för en bättre vård. Vårdförbundet stöttar uppropet på olika sätt. Kontakta din lokalavdelning om du vill veta vad som händer nära dig. Var med och gör din röst hörd!

Manifestationen, som är partipolitiskt obunden, vänder sig till politiker och beslutsfattare med krav på en trygg och säker vård för alla och rimliga arbetsvillkor för personalen.

Konkret innebär det bland annat krav på en hållbar arbetsmiljö för alla professioner i vården, tid för återhämtning vid natt- och skiftarbete, en rimlig löneutveckling under ett arbetsliv och en jämställd vård.

Nationell initiativtagare till uppropet är Päivi Vilkkavaara, Charlotta Dickman och Agneta Lenander, alla medlemmar i Vårdförbundet. De är kontaktpersoner tillsammans med Marianne Stathin och Jan Höök, yrkesföreningen Sveriges Undersköterskor och Specialistundersköterskor (SUSF), samt Sten Axelson Fisk, läkare.

Här kan du läsa mer om manifestationen på Facebook

Här finns en samlingssida där du hittar alla orter, platser och tider samt kontaktuppgifter. Plus att du kan skriva ut lokala affischer och sätta upp.