Nyheter från Vårdförbundet

Håll dig uppdaterad om vad som händer i din profession, dina arbetsvillkor och utvecklingen inom vården. Här hittar du alla nyheter som publiceras på webbplatsen.
 • Nytt avtal gällande KFS Vård och omsorg

  Löneavtalet gäller mellan 1 april 2016 och 31 mars 2017. Det är ett icke nivåbestämt avtal, men med en uppräkning av särskilda ersättningar på 2,2 procent.

 • Sineva Ribeiro topp tio på Maktlistan

  Fin placering i toppen på Dagens Medicins maktlista för Sineva Ribeiro, som står upp för Vårdförbundets medlemmar och vårdens utveckling.

 • VFU-ranking 2016

  Onsdagen den 22 juni släppte vi en ny rapport på temat verksamhetsförlagd utbildning. I rapporten finns studenternas ranking av bästa universitet och högskolor när det gäller den verksamhetsförlagda delen av utbildning till sjuksköterska, biomedicinsk analytiker och röntgensjuksköterska, VFU-ranking 2016.

 • Kritiska röster om nytt förslag om delegering

  Nytt förslag från Socialstyrelsen om delegering av läkemedelshantering väcker starka känslor bland våra medlemmar och förtroendevalda. Såväl i bloggar och i intervjuer i tidningen Vårdfokus

 • Anne Karin Höglund om situationen i Västra Götaland

  Vårdförbundets ordförande i Västra Götaland kommenterar sommarsituationen i SVT Nyheter Väst.

 • Minister Gabriel Wikström och Guniilla George, Vårdförbundet i tv-sändning på SVT.

  Vårdförbundet i både SVT:s och TV4:s morgonsändningar

  Gunilla George pratar förlossningsvård och kvinnors hälsa med minister Gabriel Wikström i SVT. Jane Stegring diskuterar villkoren för våra barnmorskor och sjuksköterskor med föräldraföreningen Födslovrålet i TV4. Se inslagen.

 • SCB larmar: Bristen ökar framöver

  Nya siffror från SCB visar att bristen på specialistsjuksköterskor inte bara fortsätter - den förvärras de närmaste tio åren.

 • Studenter – boka in höstens årsmöte

  Den 15-16 oktober är det dags för Vårdförbundet Students årsmöte. Vill du vara med och påverka din utbildning och framtida yrke? Intresserad av ett styrelseuppdrag? Då ska du ta chansen och kandidera till nästkommande nationella styrelse.

 • Nytt avtal med SKL – vad innebär det?

  Det nya avtalet med SKL innebär i korthet att vi tillsammans ska arbeta fram former för en central reglering av nattarbetstid, hitta upplägg för karriärutveckling samt se över den lokala lönebildningen.

 • Nya föreskrifter om social arbetsmiljö

  Här har vi samlat bra länkar till information om systematiskt arbetsmiljöarbete och om Arbetsmiljöverkets nya föreskrift om social och organisatorisk arbetsmiljö.