Nyheter från Vårdförbundet

Håll dig uppdaterad om vad som händer i din profession, dina arbetsvillkor och utvecklingen inom vården. Här hittar du alla nyheter som publiceras på webbplatsen.
 • Kritiska röster om nytt förslag om delegering

  Nytt förslag från Socialstyrelsen om delegering av läkemedelshantering väcker starka känslor bland våra medlemmar och förtroendevalda. Såväl i bloggar och i intervjuer i tidningen Vårdfokus

 • Fyra kandidater till final för Vårdförbundspriset

  Bland de 34 nominerade till Vårdförbundspriset i samarbete med Folksam har expertjuryn valt fyra kandidater. De kommer från Västra Götaland och Jämtland. De har med sitt personcentrerade förhållningssätt möjlighet att vinna 500 000 kronor. Bubblarna kommer från Stockholm och Jönköping.

 • Anne Karin Höglund om situationen i Västra Götaland

  Vårdförbundets ordförande i Västra Götaland kommenterar sommarsituationen i SVT Nyheter Väst.

 • SCB larmar: Bristen ökar framöver

  Nya siffror från SCB visar att bristen på specialistsjuksköterskor inte bara fortsätter - den förvärras de närmaste tio åren.

 • Vårdförbundet i SVT om bristen på specialistsjuksköterskor

  Nya prognoser visar att under de närmaste tio åren kommer bristen bli större än tidigare beräknat. Störst blir den i Stockholm och Västra Götaland, med en ökning på 25 procent ökning. Se Vårdförbundets förhandlingschef Annelie Söderberg kommentera bristen i SVT Gomorron Sverige.

 • Studenter – boka in höstens årsmöte

  Den 15-16 oktober är det dags för Vårdförbundet Students årsmöte. Vill du vara med och påverka din utbildning och framtida yrke? Intresserad av ett styrelseuppdrag? Då ska du ta chansen och kandidera till nästkommande nationella styrelse.

 • Minister Gabriel Wikström och Guniilla George, Vårdförbundet i tv-sändning på SVT.

  Vårdförbundet i både SVT:s och TV4:s morgonsändningar

  Gunilla George pratar förlossningsvård och kvinnors hälsa med minister Gabriel Wikström i SVT. Jane Stegring diskuterar villkoren för våra barnmorskor och sjuksköterskor med föräldraföreningen Födslovrålet i TV4. Se inslagen.

 • Nytt avtal med Svenska kyrkan

  Nu finns ett nytt centralt avtal för dig som är anställd inom Svenska kyrkan. Det ettåriga avtalet innebär bland annat löneökningar på lägst 2,2 procent, samt motsvarande ökning av särskilda ersättningar.

 • Avtalsrådet: Viktigt att alla avtal behandlas lika

  Sedan i höstas är Vårdförbundets nya avtalsråd igång med sitt arbete. Tanken är att rådet ska komma in tidigt i olika centrala avtalsprocesser, för att säkra att förbundets politik genomsyrar alla avtalsområden.

 • Anmäl dig till Diagnostikforum 2016

  Årets Diagnostikforum går av stapeln i Örebro 28-29 september. Nu är det dags att anmäla sig!