Nyheter från Vårdförbundet

Håll dig uppdaterad om vad som händer i din profession, dina arbetsvillkor och utvecklingen inom vården. Här hittar du alla nyheter som publiceras på webbplatsen.
 • Vårdförbundet och Sensus pratar mänsklig hållbarhet i Almedalen

  I samarbete med studieförbundet Sensus bjöd vi in till samtal i Almedalen om hur våra handlingar kan förändra världen och hur man går från att se människor som objekt till att se dem som subjekt. Vårdförbundet förde fram vikten av det personcentrerade förhållningssättet för att få bättre vård.

 • eHälsa hett under Almedalen

  Digitaliseringen i vården var ett av de hetaste ämnena under Almedalen. Det var flera seminarier som tog upp det och flera rapporter som släpptes. Bland annat "Den digitala patienten" och "E-hälsostudie i Ambulansvården".

 • Fem medlemsröster från Almedalen

  På söndagen 3 juli hade Vårdförbundet sitt hälso- och sjukvårdsmingel i Almedalen. På minglet träffades både politiker, medlemmar och förbundsstyrelsen i Vårdförbundet. Vi hade många spännande samtal – här berättar några av medlemmarna som var med om tankar och förväntningar inför Almedalen.

 • Usel patientsäkerhet med förslag om nya föreskrifter för läkemedelshantering

  Användningen av delegering av läkemedelshanteringen inom den öppna vården bör utvärderas ordentligt ur ett patientsäkerhetsperspektiv, skriver Svensk sjuksköterskeförening, Svenska Barnmorskeförbundet och Vårdförbundet i Dagens Medicin.

 • Vilse i vården – vardag för de kroniskt sjuka

  Om vården blir personcentrerad och följer patientlagen kommer ingen patient att gå vilse i vårddjungeln, skriver Centrum för personcentrerad vård vid Göteborgs universitet, Handikappförbunden och Vårdförbundet i Dagens Medicin.

 • Nytt AST-avtal i Region Örebro län

  Vårdförbundet och Region Örebro län har tecknat nytt avtal om akademisk specialisttjänstgöring för sjuksköterskor.

 • Vårdförbundet i SVT om bristen på specialistsjuksköterskor

  Nya prognoser visar att under de närmaste tio åren kommer bristen bli större än tidigare beräknat. Störst blir den i Stockholm och Västra Götaland, med en ökning på 25 procent ökning. Se Vårdförbundets förhandlingschef Annelie Söderberg kommentera bristen i SVT Gomorron Sverige.

 • Nytt avtal med Arbetsgivaralliansen

  Avtalet är ettårigt och gäller till och med 31 mars 2017. Löneökningarna landar i nivå med övriga arbetsmarknaden på 2,2 procent.

 • Nytt avtal gällande KFS Vård och omsorg

  Löneavtalet gäller mellan 1 april 2016 och 31 mars 2017. Det är ett icke nivåbestämt avtal, men med en uppräkning av särskilda ersättningar på 2,2 procent.

 • Sineva Ribeiro topp tio på Maktlistan

  Fin placering i toppen på Dagens Medicins maktlista för Sineva Ribeiro, som står upp för Vårdförbundets medlemmar och vårdens utveckling.