I samband med årsmötet fick våra tre stipendiater sitt pris. Årets Förtroendevalda, Årets Engagemang och för första gången, Västerbottens Årets Vårdchef.

 

Årets Förtroendevalda - Rose-Marie Avander (Natt-teamet , Skellefteå kommun)  

Ett pris som medlemmar nominerar till och sedan utses av styrelsen.  Rose-Marie tar emot priset i år med motiveringen; 

"En kunskapsbank som vågar ta fajten i alla lägen och som ställer upp för såväl gruppen som individen i sin fackliga företrädarroll. Under en lång turbulent tid har hon gått rond efter rond för arbetsgruppens bästa.
Rustad med engagemang, kvickhet och ett visst mått av explosivitet är hon en fighter att räkna med. Superlativen räcker helt enkelt inte till."

Årets Engagemang - Karin Gabrielsson (Cancercentrum, Norrlands universitetssjukhus) 

Styrelsen utser en engagerad förtroendevald som är värd ett pris. I år får Karin priset med motiveringen; 

"En driven, modig och påläst förtroendevald som inte backar vid svåra utmaningar. Med ett brinnande engagemang finns hon där för att stötta både sina medlemmar och andra förtroendevalda. Är delaktig på möten på arbetsplatsen och aktiviteter som Vårdförbundet Västerbotten arrangerar."

Västerbottens Årets Vårdchef - Annika Bäckström (Intensivvårdsavdelningen, Skellefteå lasarett) 

2020 är första gången detta pris delas ut och det tilldelas Annika med motiveringen; 

"Annika är en rak, tydlig och lyhörd och rättvis ledare. Hon har stor erfarenhet och kunskap både som sjuksköterska och chef. Under Covid-19-pandemin fick hon som avdelningschef för IVA ta ett stort ansvar på Skellefteå lasarett."

Alla stipendiater får ett diplom och 2 000 kronor. Grattis!