Grattis Gunilla Olander, biomedicinsk analytiker på Klinisk fysiologi, Akademiska sjukhuset! Avdelningsstyrelsen i Uppsala vill tacka för engagemanget och de fina nomineringarna som inkom till ”årets biomedicinska analytiker 2021 avdelning Uppsala”

Efter gemensam överläggning utsågs en stjärna där motiveringen löd:

”Med ett djupgående intresse för Ekokardiografins betydelse inom bild och -funktionsmedicin, utmanar Gunilla kollegor till professionell utveckling. Genom självständiga arbetsmoment och akuta omständigheter påvisar Gunilla dag efter dag, om och om igen, hur viktig rollen som BMA faktiskt är för sjukvården.”

  Gunilla Olander 

Jag vill tacka så mycket för nomineringen, det var verkligen en stor och rolig överraskning för mig! 

Innan jag påbörjade min utbildning till Biomedicinsk analytiker hade jag aldrig hört talas om yrkestiteln eller visste var den innebar. Efter jag kompletterat in naturvetenskapliga ämnen från gymnasiet och då jag skulle söka vidare, så såg jag av en slump Biomedicinska analytiker programmet. När jag läste om utbildningen så kände jag ganska direkt att det skulle kunna vara något som skulle passa mig bra, då jag var intresserad av kroppens fysiologi, biomedicin, hälso-sjukvård och naturvetenskap.


Nu har jag redan arbetat 17 år som biomedicinsk analytiker på Klinisk fysiologi på Akademiska Sjukhuset där jag främst utför ultraljudsundersökningar av hjärtat. Jag har ett patientnära arbete och ett nära samarbete med flera olika yrkeskategorier vilket jag tycker är roligt och stimulerande.

Jag tycker fortfarande efter alla år att jag har ett spännande, intressant och utmanande arbete. Ett arbete där man aldrig slutar att lära sig, man blir aldrig fullärd.
Att jag varit kvar så många år på samma arbetsplats säger en hel del om att jag trivs väldigt bra, både med mitt arbete som BMA och tillsammans med kunniga, duktiga och trevliga arbetskollegor.

Jag har aldrig ångrat mitt yrkesval till Biomedicinsk analytiker eller min arbetsplats på Klinisk Fysiologi.