• Pengar i olika valörer sedlar och mynt

  Kompetens och erfarenhet måste löna sig!

  Löneåret 2019 är precis avslutat med avstämningar efter förra årets förhandlingar. Mina tankar kring 2019 gäller främst de framgångar vi fick med HÖK 19 och med att Vårdförbundet inte backade på sina villkor och stod upp mot arbetsgivarna i enad front.

 • Vi hade rätt - arbetsgivaren korrigerar felaktigheter

  Överläggning om beräkning av semesterkvot och övertidsersättning vid utbildningsanställning gav ett positivt resultat för Vårdförbundets medlemmar på Karolinska Universitetssjukhuset.

 • Att jobba som mellanchef i akutsjukvården

  Jag heter Kristina Olausson och arbetar som vårdchef inom verksamhetsområde Kirurgi och urologi samt Ortopedi vid Danderyds sjukhus AB. Jobbet som vårdchef innebär att jag bland annat har övergripande omvårdnadsansvar över verksamhetsområdenas vårdavdelningar och mottagningar.

 • Nytt år! Nya löften! Och nya möjligheter!

  Så har ytterligare ett år passerat och det är hög tid att planera för det nya året 2020.

 • Att samverka och påverka! Hur och när?

  I Sverige utgår arbetarens möjlighet till påverkan från två olika delar. Det är dels den lagreglerade delen som styrs av lagen om medbestämmande i arbetslivet (MBL).

 • Vi går mot mörkare tider

  Så här när hösten kommer, kan jag överväldigas av mörkret och kylan men å andra sidan innebär ju det att jag kan sitta inne med tända ljus, en sprakande brasa och hitta lugn och återhämtning.

 • Skylt med text förtroendevald, skyddsombud

  Att vara förtroendevald och skyddsombud är ett spännande uppdrag

  Vi är nya som förtroendevalda och skyddsombud på Närakuten. Det är ett spännande uppdrag. Eftersom vår verksamhet är så ny är det en konstant utveckling.

 • Sommarsituationen och ett nytt lokalt löneavtal

  Sommaren närmar sig sitt slut och som vanligt har det förekommit många reportage om hur belastad den varit. Jag är ledsen att säga detta men det har snart blivit ”vardagsmat” för var och en som inte finns som anställd i vården eller själv haft behov av att få hjälp av vården.

 • Vad är väl ett årsmöte på Norra Latin…?

  Det kunde ju vara alldeles urtrist… och tråkigt… och urtrist… och alldeles alldeles underbart!

 • En förtroendevalds funderingar och tankar om lönesamtal

  Jag lärde mig en gång av en klok kvinna på Vårdförbundet att det är viktigt att se lönesamtalet som en affärsuppgörelse där jag säljer min kunskap och kompetens och min arbetsgivare erbjuder mig en lön för det. Jag har numera alltid detta med mig i bakhuvudet när jag går in på ett lönesamtal med min chef.