
Det är dags för årsmöte i din avdelning - ett extra viktigt möte. Vi röstar och beslutar om olika förslag, kanske är det just ditt? Dessutom är det ett tillfälle att ses tillsammans, äta gott och skratta med kollegorna utanför jobbet! Självklart går det även bra att delta digitalt om det passar dig bättre.
Att vara med på årsmötet är ett enkelt sätt att engagera sig i vad avdelningen ska göra och tycka. Dina tankar och idéer är viktiga för Vårdförbundets utveckling, låt dom inte stanna i fikarummet!
Tid: 8 oktober 11.00
Plats: Dunkers kulturhus, Helsingborg
Program
- 11.00-12.15 Brunch
- 12.30-13.20 Krishantering i arbetslivet, föreläsning med Ellinor Eriksson, legitimerad psykolog och krisspecialist.
- 13.30- ca 15.30 Årsmöte
Vill du hellre vara med digitalt?
Passar det bättre för dig att vara med på årsmötet digitalt, så finns den möjligheten. En Teamslänk till årsmötet skickas till dig och du ansluter när årsmötet startar, klockan 13.30.
Anmälan
Sista anmälningsdag är 22 september.
Mer om föreläsningen: Krishantering i arbetslivet
I föreläsningen på årsmötet kommer Ellinor Eriksson, legitimerad psykolog och krisspecialist på BrolinWestrell gå igenom principer för fungerande krishantering, både utifrån forskningen och praktiska exempel.
Ellinor kommer även gå igenom vanliga misstag och reflektera med oss om erfarenheter. BrolinWestrell är ledande inom fältet med sin dygnet-runt-verksamhet och har också författat boken "Krishantering i arbetslivet" som används i undervisning av säkerhets- och vårdpersonal
Nominera årets förtroendevald eller årets skyddsombud
Har du en engagerad och initiativrik förtroendevald på din arbetsplats som gör skillnad för dig och dina kollegor? Eller ett skyddsombud som engagerat företräder dig och dina kollegor i arbetsmiljöfrågor?
Då kan du visa din uppskattning genom att nominera hen till utmärkelsen årets förtroendevald eller årets skyddsombud. Utmärkelserna delas ut i samband med Vårdförbundet avdelning Skånes årsmöte.
Här kan du läsa mer och nominera
Skriv en motion – ett förslag till förändring
En motion är ett bra sätt att föra fram din åsikt på. Det kan vara en idé om något som du vill att Vårdförbundet arbetar vidare med, men det kan också vara något som du tycker att Vårdförbundet ska göra annorlunda. Vad är viktigt för dig?
Skicka in din motion senast 4 september till info.skane@vardforbundet.se
Tips på hur du skriver en motion
Att skriva en motion till årsmöte
Vårdförbundet är en medlemsstyrd organisation och alla medlemmar kan vara med och påverka verksamheten och politiken. Ett sätt är att skicka in en motion.
Så skriver du en engagerande och tydlig motion
Börja med att fundera över vad det är du vill ändra på eller utveckla? Vad vill du uppnå? Utgå gärna ifrån dig själv och dina erfarenheter när du skriver en motion, men tänk på att motioner inte är för individuella frågor.
Kanske är ni flera på jobbet som har samma upplevelse eller åsikt? Skicka in motionen tillsammans!
En motion ska innehålla tre delar:
- Rubrik. En kort, kärnfull sammanfattning av vad förslaget innehåller.
- Beskrivning av problemet och vad ni önskar uppnå. Skriv kort och kärnfullt och tänk på att den som ska ta ställning enkelt ska kunna förstå och ta till sig förslaget. Var tydlig med vad du vill uppnå med motionen, och vad för förändring du önskar se. Ett tips är att undvika för mycket detaljer, det kan exempelvis vara lättare att få igenom en motion som beskriver vad ni vill uppnå utan att i detalj beskriva hur detta ska gå till.
- Beslutsförslag, brukar skrivas med en eller flera meningar som börjar med orden "jag/vi föreslår att", därför kallas de för "att-satser". Det kan vara bra att dela upp förslaget i flera "att-satser" då det fattas beslut om varje punkt för sig. Formulera att-satserna så att det enkelt går att ta ställning till dem genom ja eller nej.
När motionen är formulerad skickar du/ni in den till årsmötet som ska ta beslut. Tänk på att du/ni också gärna får komma på årsmötet så att du/ni kan höra diskussionerna kring motionen och vilka argument som framförs. Om du/ni vill får ni även prata för motionen.
Dokument och länkar
- Hjälpte informationen dig?