• Mötesplats 6 oktober - för dig som är chef!

  Du vet väl att du får stöd i din chefsroll av personer som arbetar med chefs- och ledarfrågor? Den 6 oktober klockan 14.00-16.00 är du välkommen till våra nya lokaler på Storgatan 16 i Växjö. Prata om det som är viktigt för dig som chef. Vad är dina största utmaningar och behov där avdelningsstyrelsen kan vara stöd och aktörer?

 • Semester, lön och kongress

  Då har vi gått in i maj, kanske den vackraste årstiden på året. Jag ska ge er som omfattas av vårt avtal HÖK 22, det vill säga alla er som har en anställning i en region eller i en kommun, en kort uppdatering om nuläget. Ni undrar säkert när ni får era nya löner.

 • Vi behöver dina åsikter inför kongressen!

  Tyck till om kongressens viktiga frågor - alla medlemmar är välkomna till vårt digitala drop-in-möte den 5 maj, kl. 18-19.

 • Viktig information - att tänka på inför semestern

  Ta del av Vårdförbundets och Region Kronobergs protokoll - avseende förläggning och underrättelse om huvudsemester 2022.

 • Vad händer 2022?

  Ja, nu har vi kickat igång 2022 och även detta år har fått en tuff start. Hoppas innerligt att det går mot ljusare tider nu. Vi vill uppdatera dig om vad som händer i förbundet både på nationell och på lokal nivå.

 • Vad händer i Kronoberg i höst?

  Förutom att en ny styrelse är på plats som ska bygga ett bra team med dig som medlem i fokus och enträget jobba vidare med villkor, yrke och vård så händer det andra saker också. Äntligen kan vi umgås på ett mer vanligt sätt igen och genomföra lite trevligheter. Som vi längtat!

 • Närmare Kronobergaren - remiss och remissvar

  Hälso- och sjukvården gör stor skillnad för kronobergarna varje dag. Här står vi inför stora utmaningar. Antalet äldre i vårdintensiv ålder tillsammans med den yngre delen av befolkningen ökar stadigt samtidigt som andelen i arbetsför ålder inte ökar i samma utsträckning.

 • Hälsning från avdelningsstyrelsen!

  Det här är utdrag från hälsningen som avdelningsstyrelsen skickade ut till alla medlemmar inför sommaren. Ja nu är vi här igen, så redo för en efterlängtad och välförtjänt semester. Och som vanligt är det en kamp att få ihop den lagstadgade rätten till fyra veckors sammanhängande semester...

 • Nu kan du anmäla dig till årsmötet!

  Den 24-29 september är det årsmöte i avdelning Kronoberg – och i år är det ett extra viktigt möte. Alla platser i avdelningsstyrelsen, som kongressombud och ersättare samt valberedare står till förfogande och ska väljas om.

 • Sommarschema för styrelsen

  Under sommaren kommer någon av oss i styrelsen vara i tjänst varje vecka, så tveka inte på att höra av dig om det dyker upp frågor.