Huvudmeny

Har du glömt användarnamn eller lösenord?
Skapa ett konto här
Bli medlem i Vårdförbundet

Listar artiklar för ämne: sjuksköterska

Grattis alla sjuksköterskor!

Den 12 maj – på Florence Nightingales födelsedag – firar vi sjuksköterskornas internationella yrkesdag. På många arbetsplatser och flera av Vårdförbundets lokala avdelningar uppmärksammas sjuksköterskorna särskilt denna dag.

Sjuksköterskor lämnar Västernorrlands läns landsting

Pressade scheman med tunga nattpass och minimal tid för återhämtning. Det är vardag för många medarbetare inom Västernorrlands läns landsting. På Örnsköldsviks sjukhus har rationaliseringar lett till att 40 procent av personalen på avdelningen...

Grattis alla sjuksköterskor!

Den 12 maj – på Florence Nightingales födelsedag – firar vi sjuksköterskornas internationella yrkesdag. På många arbetsplatser och flera av Vårdförbundets lokala avdelningar uppmärksammas sjuksköterskorna särskilt denna dag.

Fler sjuksköterskor ger färre återbesök

Ju fler patienter per sjuksköterska desto större risk för återinläggning. Det visar en ny, omfattande amerikansk studie som undersökt sambandet mellan antalet sjuksköterskor och risken för återinläggning på barnkliniker.

SKL kritiserar att mobiler tillåts på rättspsyk

Nyligen beslutade högsta förvaltningsdomstolen att inte ompröva fallet som ger en patient rätt att ha mobil på rättspsykiatriska kliniken i Växjö. Beslutet hindrar arbetet för en säker vård, anser SKL som är mycket kritisk till beslutet.

Seminarier utvecklar vården

På kärl-thorax, Sahlgrenska, vill fler veta mer om vårdvetenskap. Presentationer av studier leder till ett ökat intresse för vårdutveckling. Ser både smärtan och beroendet

Vårdförbundets stipendium till biomedicinska analytikerstudenter

Stipendium till biomedicinska analytikerstudenter vid Linnéuniversitetet Kalmar för examensarbete inom Biomedicinsk laboratorievetenskap.

Brist på sjuksköterskor stänger vårdplatser i Uppsala

På infektionskliniken vid Akademiska sjukhuset i Uppsala råder en akut brist på sjuksköterskor. Sedan i måndags har kliniken tvingats stänga sju av sina total 28 vårdplatser.

Debatt: "Sjuksköterskor bojkottar sommarjobb på storsjukhus"

Sjukhus i Stockholm har bildat kartell för att gemensamt hålla nere våra löner. Vi nyutexaminerade sjuksköterskor accepterar inte detta och därför får storsjukhusen stå utan vikarier i sommar, skriver företrädare för ”Inte under 24.000” på DN Sthl...

Och få:
  • Personlig utveckling
  • Trygghet och rådgivning
  • Inkomstförsäkring

Kontakta Vårdförbundet

0771 - 420 420

Nu har vi ett nummer för alla frågor. Ring och få individuellt stöd t.ex. vid löneförhandling.

Lokala avdelningar

Förtroendevald

Sidorna för dig som är förtroendevald på arbetsplatsen.

Facebook

Inför semesterperioden

Sommar

För många är det nu hög tid att lämna in semesteransökan inför sommaren 2014. Här kan du läsa om dina rättigheter när det gäller din sommarsemester.

«april 2014»
tiontofr
3112

Förbundsstyrelsemöte

34

Moderaternas kommun- och landstingsdagar

56
789

Förbundsråd

10111213
1415

Sista dag att söka resebidrag för studenter

Internationella yrkesdagen för biomedicinska analytiker

1617181920
21222324252627
2829301234
567891011