Huvudmeny

Har du glömt användarnamn eller lösenord?
Skapa ett konto här
Bli medlem i Vårdförbundet

Listar artiklar för ämne: sexualitet

Rädslan för hiv fortfarande stor

Rädslan för hiv är fortfarande stor i Sverige. Framför allt bland yngre. Det visar en rapport från Hiv i Sverige-studien med enkätsvar från 21 000 deltagare mellan 1987 och 2011.

Ny sexrådgivning för alla över 50 år

"Vården kan glömma bort att äldre också har ett sexliv", säger barnmorskan Eva Lidman på RFSU:s nystartade sexrådgivning. Här får alla 50+ ställa frågor om kroppen, samliv och sex.

Blivande sjuksköterskor i Linköping ordnar kärleksvecka

Hälso- och sjukvårdspersonal måste kunna prata om sexualitet och kunna bemöta alla patienter med öppenhet. För att upplysa och ha roligt kring temat sex anordnar sjuksköterskestudenterna vid Hälsouniversitet i Linköping en kärleksvecka.

Sexualitet

Världens viktigaste bok. Om kroppen känslor och sex. Nathalie Simonsson. Ordfront 2012, www.ordfront.se , ISBN 978-91-7037-631-3

EU uppmanas ta fram handlingsplan mot sexuell diskriminering

Europeiska ekonomiska och sociala kommittén har med stor majoritet godkänt TCO:s rapport om utsatta gruppers rättigheter på arbetsplatsen. TCO uppmanar EU att snarast ta fram en handlingsplan för att motverka diskriminering på grund av sexuell...

"Vården borde engagera sig i småbarnsföräldrars samlivsproblem"

Åtta år efter spädbarnstiden är många föräldrapar missnöjda med sitt sexliv, visar en studie vid Sahlgrenska akademin i Göteborg. Barnmorskan och sexologen Suzanne Lindström tycker att vården borde engagera sig.

Ja till regeringsförslaget om könsbyte

Från den första januari krävs det inte längre svenskt medborgarskap för att få byta kön och inte behöver man vara ogift heller. Däremot dröjer det ett halvår till innan steriliseringskravet tas bort. Riksdagens socialutskott följer därmed...

HBTQ-Festivalen 2012

För sjätte året i rad drar HBTQ-Festivalen igång i Göteborg. Under HBTQ-Festivalen 30 maj - 3 juni, hissas regnbågsflaggorna för alla som bor i eller besöker Göteborg. Syftet med festivalen är att synliggöra en mångfald av uttryck genom att samord...

Vill lyfta frågor om sex i vården

Vård- och omsorgspersonal behöver utbildas och tränas i att se sexualiteten hos individer oavsett ålder, sexuell läggning och eventuell funktionsnedsättning, skriver Folkhälsoinstitutet i en ny rapport.

Nationell telefonlinje ska förebygga sexuellt våld

I morgon invigs en nationell hjälptelefon för personer som oroar sig för att deras sexuella fantasier och impulser ska övergå i handling.

Och få:
  • Personlig utveckling
  • Trygghet och rådgivning
  • Inkomstförsäkring

Kontakta Vårdförbundet

0771 - 420 420

Nu har vi ett nummer för alla frågor. Ring och få individuellt stöd t.ex. vid löneförhandling.

Lokala avdelningar

Förtroendevald

Sidorna för dig som är förtroendevald på arbetsplatsen.

Facebook

Inför semesterperioden

Sommar

För många är det nu hög tid att lämna in semesteransökan inför sommaren 2014. Här kan du läsa om dina rättigheter när det gäller din sommarsemester.

«april 2014»
tiontofr
3112

Förbundsstyrelsemöte

34

Moderaternas kommun- och landstingsdagar

56
789

Förbundsråd

10111213
1415

Sista dag att söka resebidrag för studenter

Internationella yrkesdagen för biomedicinska analytiker

1617181920
21222324252627
2829301234
567891011