Huvudmeny

Hjälp att logga in
Skapa ett konto här

Listar artiklar för ämne: läkemedelshantering

Vinner Guldpillret för bättre läkemedelshantering i hemsjukvården

Vårdbolaget TioHundra i Norrtälje fick priset för sin kvalitetssäkrade läkemedelshantering som utvecklats på initiativ av sjuksköterskor och apotekare.

Ändringar i Läkemedelshanteringsföreskriften hos Socialstyrelsen.

Remissvar om ändring i Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (SOSFS 2000:1) om läkemedelshantering i hälso- och sjukvården (läkemedelshanteringsföreskriften). Vårdförbundet tillstyrker Socialstyrelsens ändringsförslag.

Särskild checklista tas fram efter allvarligt misstag av hyrsjuksköterska

Omfattande insatser krävdes för att rädda en liten flickan sedan inhyrd sjuksköterska gett ett läkemedel intravenöst som skulle ha getts som inhalation.

Regelverket i vården

Hälso- och sjukvården är på grund av sin betydelse för människors hälsa och välbefinnande förhållandevis väl reglerat. Regelverket syftar i första hand till att garantera en god och säker vård för patienterna. Som yrkesutövare i vården måste du...

Genomgångar av läkemedel - så kan de bli säkrare

Nu finns en vägledning för hur läkemedelsgenomgångar ska göras, framför allt för äldre patienter med många olika mediciner. Tanken är att det ska bli säkrare för patienterna.

Full förskrivningsrätt verklighet för brittiska sjuksköterskor

Efter att ha stridit för egen förskrivningsrätt i många år har nu brittiska sjuksköterskor med särskild utbildning full förskrivningsrätt av läkemedel, precis som läkare. 

Sjuksköterska skapade eget läkemedelsförråd av narkotika

En sjuksköterska inom psykiatrin i Halland anmäls till Socialstyrelsen för att ha hanterat narkotikaklassade läkemedel på ett otillåtet sätt. Enligt anmälan har sjuksköterskan brutit mot reglerna genom att bygga upp ett eget läkemedelsförråd i syf...

Vårdförbundet ifrågasätter systemet med utbytbara läkemedel

Justera generikareformen. Dagens system där apoteken alltid ska lämna ut det billigaste läkemedlet, oavsett vad läkare ordinerat, bör göras om. Det skriver Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro tillsammans med företrädare för apotek, farmaceute...

"Ständiga byten av medicin både dyrbart och riskfyllt"

Justera generikareformen. Apoteken ska i dag lämna ut det läkemedel som för tillfället är den billigaste kopian, oavsett vad läkare skrivit ut. Syftet är att spara pengar, men systemet skapar förvirring och innebär stora risker för felmedicinering...

Remissvar om ändringar i föreskrifter SOSFS 2000:1 om läkemedelshantering

Vårdförbundet är positivt till att det införs bestämmelser om läkemedelsgenomgångar och läkemedelsberättelser. Förbundet har dock synpunkter på regleringen av hur dessa ska genomföras.

Och få:
  • Personlig utveckling
  • Trygghet och rådgivning
  • Inkomstförsäkring

Kontakta Vårdförbundet

0771 - 420 420

Ring oss och få råd och stöd om din anställning, ditt yrke och ditt medlemskap!

Lokala avdelningar

Förtroendevald

Sidorna för dig som är förtroendevald på arbetsplatsen.

Chefsmedlem? Få 1000 kronor rabatt till Vårdkvalitén

Oregon-Department-of-Transportation

3-5 november arrangeras Vårdkvalitén med en mängd seminarier och föreläsningar. Du som chefsmedlem får 1000 kronor rabatt. Anmälan sker på vardkvaliten.se.

«oktober 2015»
tiontofr
2829301234
567

Förbundsstyrelse

8

Förbundsstyrelse

91011
12131415161718
192021

Åttonde nationella prioriteringskonferensen

22

Åttonde nationella prioriteringskonferensen

232425
2627282930311
2345678

Facebook