Huvudmeny

Glömt användarnamn eller lösenord Skapa ett konto

Listar artiklar för ämne: läkemedelshantering

Nej till förslag om gemensam läkemedelslista

Datainspektionen riktar allvarlig kritik mot e-hälsokommitténs utredning.

Teamarbete för säkrare och effektivare läkemedelshantering

På Astrid Lindgrens barnsjukhus får sjuksköterskorna mer tid till patienterna när en farmaceut sköter en del av läkemedelsberedningen.

Vinner Guldpillret för bättre läkemedelshantering i hemsjukvården

Vårdbolaget TioHundra i Norrtälje fick priset för sin kvalitetssäkrade läkemedelshantering som utvecklats på initiativ av sjuksköterskor och apotekare.

Ändringar i Läkemedelshanteringsföreskriften hos Socialstyrelsen.

Remissvar om ändring i Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (SOSFS 2000:1) om läkemedelshantering i hälso- och sjukvården (läkemedelshanteringsföreskriften). Vårdförbundet tillstyrker Socialstyrelsens ändringsförslag.

Särskild checklista tas fram efter allvarligt misstag av hyrsjuksköterska

Omfattande insatser krävdes för att rädda en liten flickan sedan inhyrd sjuksköterska gett ett läkemedel intravenöst som skulle ha getts som inhalation.

Regelverket i vården

Hälso- och sjukvården är på grund av sin betydelse för människors hälsa och välbefinnande förhållandevis väl reglerat. Regelverket syftar i första hand till att garantera en god och säker vård för patienterna. Som yrkesutövare i vården måste du...

Genomgångar av läkemedel - så kan de bli säkrare

Nu finns en vägledning för hur läkemedelsgenomgångar ska göras, framför allt för äldre patienter med många olika mediciner. Tanken är att det ska bli säkrare för patienterna.

Full förskrivningsrätt verklighet för brittiska sjuksköterskor

Efter att ha stridit för egen förskrivningsrätt i många år har nu brittiska sjuksköterskor med särskild utbildning full förskrivningsrätt av läkemedel, precis som läkare. 

Sjuksköterska skapade eget läkemedelsförråd av narkotika

En sjuksköterska inom psykiatrin i Halland anmäls till Socialstyrelsen för att ha hanterat narkotikaklassade läkemedel på ett otillåtet sätt. Enligt anmälan har sjuksköterskan brutit mot reglerna genom att bygga upp ett eget läkemedelsförråd i syf...

Vårdförbundet ifrågasätter systemet med utbytbara läkemedel

Justera generikareformen. Dagens system där apoteken alltid ska lämna ut det billigaste läkemedlet, oavsett vad läkare ordinerat, bör göras om. Det skriver Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro tillsammans med företrädare för apotek, farmaceute...

Och få:
  • Personlig utveckling
  • Trygghet och rådgivning
  • Inkomstförsäkring

Vårdförbundet

Stängt 25-26 maj

Den 25-26 maj har Vårdförbundet stängt på grund av personalutveckling. Vid brådskande arbetsrättsliga ärenden kan du kontakta din lokala avdelning.

Värva en kollega - få biobiljett

varva en kollega - kopia

Från 15 april till 31 maj kan du värva dina kollegor till att bli medlemmar. Som tack får både du och den du värvar varsin biobiljett. Våga fråga dina kollegor om de vill bli medlemmar och gå på bio. Låt oss växa i vår!

Lokala avdelningar

OB-ersättningar vår & sommar

Sommar

Få koll på OB-ersättningar för vårens och sommarens helger. Vi har listan från avtalsområde landsting, region och kommun.

Förtroendevald

Sidorna för dig som är förtroendevald på arbetsplatsen.

Facebook